Pleister printen met 3D Printer

Pleister printen met 3D Printer

Pleister printen met 3D Printer
Snee in je vinger? Open knie? Plak er een pleister op die gemaakt is met een 3D Printer. Klinkt onwerkelijk, maar toch is het straks mogelijk om een pleister uit een 3D Printer te plakken op een open wond.

Studenten van de HAN bedachten samen met wondzorgverpleegkundigen een geprinte pleister van biologisch afbreekbaar plastic die op maat voor de wond gemaakt wordt.

<

Ontstaan 3D-geprinte pleister

Het ontstaan van de 3D-geprinte pleister ontstond tijdens het 3D-print Challenge Week waar gebrainstormd werd over de toepassing van een 3D Printer in de zorg. Met behulp van de kennis, innovatiekracht én belangen van de 3 partijen werden de studenten en alumni uitgedaagd om in één week te komen met innovatieve, haalbare, maakbare en duurzame toepassingen voor de zorg.

Naast de 3D Printer werd er ook gebruik gemaakt van een 3D-scanner om de duurzame pleister te kunnen ontwikkelen. De pleister die is ontworpen van de studenten is gemaakt van biologische afbreekbaar plastic en kan op maat gemaakt worden.

Het martiaal wat gebruikt wordt bij het maken van de pleister, is van afbreekbaar plastic. Dit is duurzaam martiaal en goed voor het milieu. Vele 3D-Printers zijn uitgerust met biologische afbreekbaar plastic. In Nederland is het bedrijf Ultimaker daar voorloper in.

Foto ter illustratie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.