Pretecho in het 'echt': foetus uit 3d-printer

Pretecho in het ‘echt’: foetus uit 3d-printer

Pretecho in het 'echt': foetus uit 3d-printer
Lollige 3D-printjes van jezelf – voor op de bruidstaart – bestaan al. Het bedrijf Miniyours gaat nog verder: een levensecht beeldje van de baby in de buik.

‘Soms is het de enige tastbare herinnering.’Alles is in 3D te printen,’ verzekert Erwin Kanters (45) van Miniyours. Het Hardinxveldse bedrijf gaat nog een stap verder dan het inmiddels geijkte zelfportret in Madurodam-formaat. Een foetus in de buik is ook levensecht als keramieken beeldje te maken, al is dat wat bewerkelijker, geeft Kanters toe.

Een handjevol Nederlandse (plus één Belgische) echoklinieken werken inmiddels samen met de ondernemer. Ouders in spe kunnen de digitale bestanden van hun pretecho laten opsturen, Kanters bewerkt de echo en maakt er een beeldje van. Een proces dat zo’n vier weken in beslag neemt. ‘Maar het resultaat is levensecht,’ verzekert hij.

3D-baby

De ‘3d-baby’ komt zo goed mogelijk overeen met de werkelijkheid. ‘Het gezichtje is hoe dan ook een exacte kopie.’ Alleen de vorm van het hoofd wordt soms nog bijgeschaafd, zegt Kanters. ‘Het hoofdje is soms nog niet helemaal goed gevormd, dus dat wordt soms aangepast. Anders denken moeders misschien ‘Wat heb ik nou in mijn buik?!’

Maar we doen zo min mogelijk concessies aan de werkelijkheid.’ Lees hier verder

Foto: Miniyours.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.