Printr gaat samenwerken startup PARKEAGLE

Printr gaat samenwerken startup PARKEAGLE

Printr gaat samenwerken startup PARKEAGLE
Printr, het 3D print software bedrijf dat vorig jaar $820,000 in seed funding heeft opgehaald, is een samenwerking aangegaan met Nederlandse startup PARKEAGLE om haar parkeer behuizing te ontwikkelen met behulp van 3D printen.

Met meer dan 1 miljard auto’s wereldwijd ervaren steden een groot probleem: het coördineren van bestuurders naar beschikbare parkeerplekken. Met het doel dit probleem op te lossen, is nederlandse startup startup PARKEAGLE bezig met het uitbouwen van een netwerk aan slimme sensoren dat direct parkeerbezetting data verzendt naar mobiele telefoons.

Om haar idee tentoon te stellen aan investeerders heeft PARKEAGLE haar eerste product prototype geprint via een online 3D print dienst met behulp van selective laser sintering. In tegenstelling tot de verwachtingen van de startup, was het print process omslachtig, prijzig en verkreeg de partij weinig advies van de 3D print dienst over het optimaliseren van haar behuizing. PARKEAGLE had dus een alternatief prototype partner nodig.

En dat was Printr, de Nederlandse 3D print software startup bekend om online platform Formide. Als PARKEAGLE’s mede- startupbootcamp alumna, was samenwerken een logische stap. Terwijl de slim parkeren startup op zoek was naar een effectieve wijze om haar product ontwerp technisch te beproeven, voerde zij al in een vroeg stadium projecten voor klanten.

Door samen te werken met Printr realiseerde PARKEAGLE zich al snel dat 3D printen niet alleen gebruikt kon worden om product ontwerpen te visualiseren, maar om bovendien prototypes te ontwikkelen die gebruikt konden worden om het product ontwerp te optimaliseren. PARKEAGLE wilde een water- en gewicht bestendige sensor behuizing dat snel en betaalbaar ontwikkelt kon worden en makkelijk te installeren was. Om deze aspecten te integreren in het ontwerp, bestond PARKEAGLE’s eerste behuizing iteratie uit drie componenten.

Gebaseerd op Printr’s advies, ontwierp PARKEAGLE de tweede iteratie van de behuizing met twee in plaats van drie componenten en met behulp van het FDM techniek in plaats van SLS. Hierdoor werd het product ontwikkelingsprocess rendabel en het uiteindelijke product efficiënter in materiaalgebruik.

FDM 3D printen

Door het model te optimaliseren voor FDM 3D printen, heeft Printr het mogelijk gemaakt om elektronische componenten te integreren in het model zodat de technische betrouwbaarheid en functionaliteit van het model beproefd kon worden. Gezien het PLA prototype ontworpen is om zware lading te dragen, kon PARKEAGLE draagvermogen tests uitvoeren met verschillende voertuigen. Het resultaat was een lager, breder en dus sterkere prototype.

“3D printen heeft het mogelijk gemaakt om onze visie en technisch ontwerp te beproeven. Door het advies van Printr, hebben wij ons product ontwerp in een korter tijdsbestek kunnen optimaliseren” – Peter Wit, CTO PARKEAGLE.

Terwijl PARKEAGLE samen met Printr bezig was met het optimaliseren van haar product ontwerp, heeft het IoT bedrijf haar prototypes tentoongesteld bij Startupbootcamp’s demoday. Ook was PARKEAGLE de trotse winnaar van de Get it the Ring startup pitch competitie dat afgelopen September plaatsvond in Amsterdam. Productontwikkeling met 3D printen verandert de manier waarop startups opereren en groeien. Wij zijn trots om te zien hoe een startup zoals PARKEAGLE goed gebruik maakt van onze expertise en advies.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.