Puzzelen met 3D-geprinte schedelschijven

Puzzelen met 3D-geprinte schedelschijven

Puzzelen met 3D-geprinte schedelschijven
Een val of een ziekte kan je gezicht verwoesten. De Gentse start-up CADskills brengt redding met gezichtsimplantaten op maat. ‘We garanderen dat een gezicht weer vertrouwd aanvoelt.’ Je gezicht is je uithangbord. De kleinste verandering na een zwaar ongeluk of een ziekte kan veel onzekerheid veroorzaken.

Om dat op te lossen print de Gentse start-up CADskills gezichtsimplantaten op maat. Die kunnen een deuk in de schedel dekken, een kaak wat prominenter maken of een stukje bot onder een verzakt oog vervangen. ‘We kunnen alle beenstructuren boven de nek vervangen’, zegt Peter Vanwonterghem, CEO van CADskills.

Vaak komen mensen pas langs als ze genezen zijn. Meteen na een ongeluk worden ze op spoed geholpen met standaardplaatjes. ‘Het moet dan snel gaan’, zegt Ruben Van de Sande, ingenieur bij CADskills. ‘Die standaardplaatjes passen vaak wel, maar niet perfect. Dat kan afwijkingen veroorzaken.’‘Sommige patiënten komen naar de dokter omdat hun gezicht niet meer vertrouwd aanvoelt. We kunnen dat weer goed krijgen’, zegt Vanwonterghem. Dat is mogelijk dankzij 3D-printing. Lees het hele artikel op de website van Tijd.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.