Randy Cavanagh bouwt een 3D-geprinte Jukebox

Randy Cavanagh bouwt een 3D-geprinte Jukebox

Randy Cavanagh bouwt een 3D-geprinte Jukebox
Een jukebox is een muziekweergaveapparaat dat een door een gebruiker te kiezen lied afspeelt. De gebruikers van een Jukebox moesten als zij een lied uitzochten, wel betalen om de plaat te laten afspelen. De naam Jukebox werd midden jaren dertig geïntroduceerd. Sommige mensen beweren dat de naam afkomstig is van het Afrikaanse woord ‘jook’ wat betekend te gaan dansen.

De Jukebox was vooral razend populair in de Verenigde Staten. Midden jaren vijftig waren er rond de 750.000 Jukeboxen in bars en restaurants. Maar door de opkomst van de Cd’s en later van de digitale muziek, liep het aantal Jukeboxen met twee derde terug.

De klassieke Jukebox, zoals de meeste mensen hem kennen, is gemaakt van 700 tot 800 verschillende componenten. Verder bestaat de klassieke Jukebox uit meerdere lagen guit, metalen grills, bekleding en natuurlijk de geldwisselaar.

Een Amerikaan heeft op een wel hele bijzondere manier een Jukebox gemaakt. Randy Cavanagh, een programmeur bij Next Level Games uit Surrey British Columbia, heeft namelijk een Jukebox gemaakt met een 3D-printer.

3d-geprinte-jukebox
Cavanagh begon het project nadat zijn schoonzus had gevraagd om de Jukebox applicatie, die Cavanagh had geschreven, te gebruiken voor een bruiloft in plaats van een DJ in te huren voor het feest. Aanvankelijk had Cavanagh het ontwerp gemaakt voor de verjaardag van zijn ouders, maar hij besloot uit eindelijk toch maar om de Jukebox te gebruiken voor de bruiloft.

En zo besloot Cavanagh een 3D-model te maken van de Jukebox om het vervolgens met een Ditto 3D-printer te printen. Het eindresultaat van de 3D-printer is werkelijk verbluffend. Om de zijkanten van de Jukebox er realistischer uit te laten zien door het plastic weg te werken, gebruikte Cavanagh een soort van hout bekleding die hij op het internet had gevonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.