RapidPro zet industrialisatie van 3D-technieken centraal tijdens 8e editie

RapidPro zet industrialisatie van 3D-technieken centraal tijdens 8e editie

RapidPro zet industrialisatie van 3D-technieken centraal tijdens 8e editie
Op 7 en 8 maart 2018 organiseerde Mikrocentrum voor het achtste jaar op rij vakbeurs RapidPro in het NH Conference Centre te Veldhoven. Tijdens de belangrijkste vakbeurs in de BeNeLux op het gebied van prototyping, (low volume) production, productontwikkeling en 3D-printen, vonden ruim 2600 bezoekers hun weg naar 30 lezingen en 82 exposanten, die ruim 100 merken vertegenwoordigden.

Deze editie was er speciale aandacht voor toepassingen binnen de industrie. Additive manufacturing technieken als 3D-printen winnen hier steeds meer terrein. Niet alleen 3D-printen werd belicht, ook was er aandacht voor de laatste ontwikkelingen rondom 3D-scannen, (virtual) prototyping, software en productontwikkeling en –design. Duidelijk was dat bezoekers de beurs bezochten met gerichte investeringsplannen.

Zo waren zij onder meer op zoek naar een 3D-printer of scanner, maar ook naar gespecialiseerde diensten als vacuümvormen of laser cladden. Els van de Ven, Manager RapidPro: “Het is een goede ontwikkeling dat steeds meer bezoekers RapidPro bezoeken om zich te oriënteren op nieuwe investeringen.

Dit is ook in lijn met de veranderingen in de markt waar de 3D-technieken steeds meer volwassenheid bereiken. Het betekent met name dat de combinatie van een inhoudelijk evenement met expo een zeer goede keuze is.”

Ruim 100 merken vertegenwoordigd

De 82 exposanten vertegenwoordigden dit jaar meer dan 100 merken. Onder meer Desktop Metal, Ultimaker, Formlabs, Makerbot, Renishaw, 3D Systems, Arburg en EOS waren vertegenwoordigd. Bovendien vonden er tijdens RapidPro ook enkele productintroducties plaats. Zo introduceerde DeskProto haar nieuwe CAM programma voor CNC frezen: DeskProto V7 en presenteerde Layertec als distributeur de nieuwe 3D-metaalprinter van Desktop Metal. Ook grote objecten kregen ruim aandacht. Onder andere Massivit en 10XL presenteerden hun large scale 3D-printers aan het publiek. Lees het artikel verder op de website van RapidPro

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.