Rever is een 3D-printer voor kinderen

Rever is een 3D-printer voor kinderen

Rever is een 3D-printer voor kinderen
Hoewel de markt van het 3D-printen groeiende is, blijven consumenten nog terughoudend in de aanschaf van een eigen 3D-printer. Een van de oorzaken is dat de prijs van een 3D-printer de consument afschrikt om een eigen 3D-printer aan te schaffen.

Qubea 3D hoopt met hun 3D-printer daar verandering in te brengen. Het bedrijf lanceerde via Kickstarter hun nieuwste 3D-printer: The Rever. Deze 3D-printer is gemaakt voor een unieke doelgroep: kinderen.

De makers van de Rever hebben de 3D-printer zo ontworpen dat hij veilig is in gebruik. Zo sluit de 3D-printer zich af tijdens het printproces met een doorschijnend scherm en na het printen verdwijnt de printkop in een speciale opening waardoor je gemakkelijk het geprinte object kan pakken.

feba9e8246f92afe8e6c26858659c6b8_original
Kinderen die met de Rever 3D-printer aan de slag willen, kunnen dit doen met het gebruik van een tablet of met een smartphone. Hiervoor zijn speciale app’s ontwikkeld waarmee je een ontwerp naar de 3D-printer toe kan sturen. Voor het 3D-printen wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Net zoals bij de meeste 3D-printers die op de markt verkrijgbaar zijn.

De Rever is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit rood, blauw of geel. Maar je kunt de Rever ook aanschaffen in het wit. Het grote voordeel van de Rever 3D-printer, in tegenstelling tot andere (consumente) 3D-printers, is de prijs van de printer. Wie via Kickstarter een 3D-printer wil aanschaffen betaald 219 dollar. In de zomer van 2016 moet de 3D-printers in de winkel liggen. De prijs van de printer ligt dan op 399 dollar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.