Rijksmuseum voegt 3D-geprinte stoel toe aan collectie

Rijksmuseum voegt 3D-geprinte stoel toe aan collectie

Rijksmuseum voegt 3D-geprinte <strong>stoel toe aan collectie” width=”710″ height=”395″ class=”alignnone size-full wp-image-881″ /><br />
Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft sinds kort een 3D-geprinte stoel aan hun collectie toegevoegd. De Makerschair Hexagon is een zelf printbare puzzelstoel die voort vloeit uit een opensource-bestand. De 3D-geprinte stoel is van de Nederlandse ontwerper <a href=Joris Laarman.

Het bijzondere aan deze 3D-geprinte stoel is dat het om de eerste open source 3D-geprinte stoel ter wereld gaat. Iedereen die beschikt over een eigen 3D-printer kan het bestand gratis downloaden, printen en met enig puzzelwerk de stoel in elkaar zetten.

De 3D-geprinte stoel is onderdeel van het project Bits & Parts. Voor dit project heeft Laarman al verschillende stoelen gemaakt die bestaan uit 77 los te printen stukjes in zwart en wit. Het printen en het in elkaar zetten van de stoel vergt wel veel tijd. Ongeveer tien dagen.

Frustratie

Het ontwerp van de 3D-geprinte stoel is uit frustratie ontstaan. Volgens Laarman wordt er teveel over 3D-printen gesproken en wat de mogelijkheden zijn, maar als er daadwerkelijk wordt geprint dan bestaan de prints voornamelijk uit een fluitje of een bekertje.

Foto: Joris Laarman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.