Riskmanagers moeten enthousiasme over 3D-printen temperen

Riskmanagers moeten enthousiasme over 3D-printen temperen

Riskmanagers moeten enthousiasme over 3D-printen temperen
De media-interesse voor 3D-printen neemt gestaag toe en 3D-printers worden steeds beter en goedkoper. Maar bedrijven hebben nog een lange weg te gaan voordat ze de risico’s ervan volledig begrijpen en duidelijk is wie er aansprakelijk is in geval van schade.

Stel u voor dat u alleen maar ‘afdrukken’ hoeft aan te klikken op uw computer en er vervolgens langzaam een volledig huis uit uw printer komt rollen. Dit is wat een team van architecten in Amsterdam in grote lijnen probeert te doen bij hun poging een huis te bouwen dat volledig is opgebouwd uit 3D-geprinte onderdelen. In zijn State of the Union-toespraak van 2013 stelde president Barack Obama dat 3D-printen “de potentie heeft om de manier waarop we vrijwel alles maken revolutionair te veranderen.”

Niet zo recent

Deze printtechnologie is echter niet zo recent als de media suggereren. De techniek wordt door veel bedrijven al jaren gebruikt, zegt Terry Wohlers, voorzitter van Wohlers Associates, dat consultancy-diensten aanbiedt op het gebied van nieuwe ontwikkelingen en trends voor snelle productontwikkeling en de bijkomende productie. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.