Robot komt compleet uit de 3D-printer

Robot komt compleet uit de 3D-printer

Robot komt compleet uit de 3D-printer
Wetenschappers aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een bijzondere robot ontworpen. Deze robot komt namelijk compleet uit de 3D-printer rollen. De robot hoeft na het 3D-printen niet meer in elkaar worden gezet, maar enkel op een batterij en motortje te worden aangesloten.

De wetenschappers van de MIT gebruikte voor het 3D-printen van de robot hun eigen speciaal ontworpen 3D-printer. Deze 3D-printer is in staat om acht verschillende materialen te kunnen gebruiken tijdens het print proces. Zo kunnen bijvoorbeeld met vloeistof gevulde buisjes voor de hydraulica van de robot worden uitgeprint, met de vloeistof er al in. Speciale UV-lampen zorgen ervoor dat de vaste materialen direct drogen, maar laten de vloeistoffen met rust.

3D-print-techniek

De 3D-print-techniek van de onderzoekers van de MIT kan de techniek voor een stroomversnelling in het maken van robots zorgen. Het handmatig in elkaar zetten van robots is duur en tijdrovend. Daar moet de nieuwe techniek verandering in gaan brengen. Met de techniek van de MIT kunnen verschillende soorten robots worden geprint. Zo kan de printer harde robotos printen maar ook zachte robots. Zo kan een zachte, 3D-geprinte robothand een ei oppakken zonder het te beschadigen.

De volgende stap die de wetenschappers gaan toepassen bij het printen van robots, is het versnellen van het 3D-printen. Een complete robot uit de 3D-printer duurt op dit moment 22 uur. Dit willen de wetenschappers aanzienlijk verlagen. De snelheid waarmee geprint wordt en het formaat van de robots is volgens de onderzoekers echter vooral een kwestie van techniek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.