Roestvrijstaal filament om 3D te printen

Roestvrij staal filament om 3D te printen

Roestvrijstaal filament om 3D te printen
De meeste mensen die thuis een 3D-printer hebben staan, gebruiken vaak om 3D te printen, of PLA plastic of ABS. De wat meer gevorderde gebruikers maken gebruik van andere technieken. Bijvoorbeeld het 3D-printen van keramiek.

Sinds deze week is er een nieuw soort filament op de markt gebracht waarmee je thuis kunt 3D-printen. Het Canadese Proto-Pasta uit Vancouver heeft twee nieuw soorten filament op de markt gebracht. Het gaat om filamenten van ijzer.

Een van de filamenten is roestvrijstaal. Dit PLA filament kan voor een mooie afwerking gepoetst worden of gepolijst. Je kan de 3D-print ook ongepolijst maken om de print een meer gietijzeren effect te geven. Het andere filament is uitgebracht onder de naam Magnetic Iron PLA. Dit PLA heeft veel dezelfde eigenschappen als het traditionele ijzer.

Proto-Pasta

Proto-Pasta belooft de gebruikers dat het printen van deze filamenten net zo makkelijk zal gaan als bij het printen van plastic, maar zal aanvoelen als metaal. Beide filamenten worden inmiddels op de website van Proto-Pasta aangeboden, maar de levering zal pas begin 2015 plaats vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.