Rohinni ontwikkeld 3D-geprinte Light Paper

Rohinni ontwikkelt 3D-geprinte Light Paper

Rohinni ontwikkeld 3D-geprinte Light Paper
Het meeste licht in onze huizen en kantoren komen van gloeilampen of energiezuinige lampen. Maar wat nu als je dat zelfde licht kunt 3D-printen op alles wat je maar wilt? Het klinkt onwerkelijk, maar is het niet.  Sterker nog, een Amerikaanse start-up – Rohinni – is bezig met het ontwikkelen van het printproces voor LED-verlichting. Lightpaper voegt vormvrije verlichting toe aan oppervlakken. Rohinni’s LightPaper kan worden 3D geprint en toegepast op vrijwel elk oppervlak.

Het bedrijf maakt gebruik van inkt en kleine LED-verlichting. Deze worden vervolgens geprint in een geleide laag. Wanneer er stroom door de 3D-geprinte oppervlak loopt, dan zullen de LED’jes licht geven. Volgens het bedrijf gaat het om de dunste lichttechnologie die op de markt zal worden gebracht.

LightPaper-verlichting

Het bedrijf heeft uiteenlopende toepassingen in gedachte met de LightPaper-verlichting. Van verlichte logo’s op bijvoorbeeld mobile telefoons of koplampen van auto’s maar ook lampenkappen die zonder lamp of peertje licht zullen geven. Rohinni zal het product halverwege 2015 op de markt gaan uitbrengen. Het bedrijf wil de technologie uiteindelijk beschikbaar stellen voor consumenten zodat die hier thuis mee kunnen 3D-printen.

Foto: Rohinni

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.