Makerslab wil jongeren interesseren in techniek

Rolt er straks een hart uit de 3D-printer?

Rolt er straks een hart uit de 3D-printer?
Ook de geneeskunde print driedimensionaal. Uit de klinische 3D-printer rollen onder meer protheseonderdelen en orgaanweefsels. In Utrecht verrijst een lab voor deze printtechniek.Niemand laat zich graag een oor aannaaien. Alhoewel? Vincent van Gogh had er misschien wel behoefte aan toen hij in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde na zijn roemruchte wanhoopsdaad.

Dat wetenschappers inmiddels oren van levend weefsel kunnen maken met een 3D-printer, kon de kunstenaar toen niet bevroeden. “Ik had twintig jaar geleden ook niet gedacht dat we nu allemaal met een iPhone zouden rondlopen”, zegt Jos Malda, onderzoeksleider orthopedie bij het UMC Utrecht.

Met energieke tred loopt Malda door de glimmend witte gangen van Utrecht3DMedical (U3DM), een nieuw laboratorium waar onderzoekers van het UMC Utrecht, de Hogeschool Utrecht en ProtoSpace werken aan 3D-printtechnieken voor de medische sector. Het lab opende vorige maand zijn deuren en maakt Utrecht tot een internationale spil van innovatie op dit gebied. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.