Royal Mail stapt in wereld van 3D-printen

Royal Mail stapt in wereld van 3D-printen

Royal Mail stapt in wereld van 3D-printen
In navolging van het Amerikaanse UPS, stapt nu ook het Britse postbedrijf Royal Mail in de wereld van het 3D-printen. Royal Mail is sinds enkele weken begonnen met het 3D-printen van producten en deze via hun website aan te bieden aan klanten van het bedrijf.

Klanten kunnen bij de Royal Mail kiezen uit verschillende 3D-geprinte artikelen. Voorbeelden zijn onder andere een 3D-geprinte Royal Mail Gold Postbox of een wijnkoeler. Maar je kunt ook bijvoorbeeld je eigen naamplaatje voor bij de voordeur laten printen. De 3D-geprinte producten kosten tussen de £5 (€6,30) tot £45 (€56,72). Voor het laten 3D-printen van de producten, heeft Royal Mail een samenwerkingsverband afgesloten met het 3D-printbedrijf iMakr.

Romain Kidd, CEO van iMakr, zegt het verheugd te zijn met de samenwerking tussen zijn bedrijf en het postbedrijf Royal Mail. Klanten kunnen volgens Kidd unieke producten kopen die door de beste ontwerpers zijn gemaakt en een markt die in volledige ontwikkeling is.

3D-geprinte producten

Klanten kunnen de 3D-geprinte producten bij het bedrijf zelf ophalen aan de Oxford Street in Londen. Klanten kunnen er ook voor kiezen op de producten te laten bezorgen. Overigens is het niet helemaal zeker of Royal Mail daadwerkelijk in de wereld van het 3D-printen blijft.

Het bedrijf zit momenteel in een testfase om te zien of 3D-geprinte producten wel aan zullen slaan bij klanten van Royal Mail. Tot 8 januari van 2015 verkoopt het bedrijf de producten. Daarna bekijken zij of zij zullen doorgaan met de verkoop of dat ze zullen stoppen.

Foto: Royal Mail

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.