's Werelds eerste 3D-geprinte stofzuiger

’s Werelds eerste 3D-geprinte stofzuiger

's Werelds eerste 3D-geprinte stofzuiger
Enkele dagen geleden schreven we over een man uit Zuid-Afrika die met een zelfgemaakte 3D-printer, een grasmaaier printte. Hans Fouche printte voor zijn grasmaaier de wielen, ventilator cover, motorkap, bovenklep, en het frame. Het printen van deze onderdoen duurde niet langer dan negen uur volgens Fouche. De onderdelen printte Fouche met een grootschalige FFF 3D-printer die hij in zijn garage had gebouwd.

Fouche’s nieuwste creatie is een 3D-geprinte stofzuiger in de vorm van een vaas. Je kunt de stofzuiger ook als vaas (zonder water erin) gebruiken. Fouche presenteerde de 3D-geprinte stofzuiger tijdens House4Hack samen met zijn collega’s Kobus Van der Walt en Adam Oxford. De mannen werden voor het 3D-printen van de stofzuiger, geïnspireerd door een wedstrijd op Thingiverse.

Hoover die de wedstrijd sponsort, zoekt nieuwe ontwerpen voor hun stofzuigers. Hierop besloten Fouche,Van der Walt en Oxford om een stap verder te gaan en de heleboel meteen te 3D-printen. Binnen vier uur hadden de mannen de stofzuiger 3D-geprint. Op een gemiddelde 3D-printer zou je de onderdelen in 12 tot 15 stukken moeten printen om het vervolgens aan elkaar te smelten. Daarnaast zou het 3D-printen op een gemiddelde 3D-printer twee dagen in beslag nemen.

Fouche gebruikte voor het 3D-printen van de stofzuiger 2 kg ABS korrels om de hele stofzuiger te 3D-printen.. Hetzelfde materiaal gebruikte Fouche voor het 3D-printen van zijn grasmaaier. Het voordeel van dit materiaal is dat het relatief goedkoop is in aanschaf.

Wanneer je de stofzuiger niet gebruikt kun je de stofzuiger gebruiken als een vaas. Fouche is na het maken van de stofzuiger c.q. vaas, alweer bezig met een volgend ontwerp om te 3D-printen. Fouche zou bezig zijn met het ontwerpen van een stoel. To be continued.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.