’s Werelds eerste 3D-geprinte vishengel

’s Werelds eerste 3D-geprinte vishengel

’s Werelds eerste 3D-geprinte vishengel
Op zoek naar een nieuwe vishengel? Waarom 3D-print er niet een? Dit kan nu sinds kort dankzij de Amerikaan Casey Johnson, een bekende in de maker community. Hij ontwierp in het verleden al verschillende bijzondere 3D-geprinte objecten.

Johnson maakt eerder al een 3D-geprinte NERF-pistool en een 3D-geprint vliegtuigje die je op afstand kunt besturen. Sinds kort heeft Johnson een eigen 3D-geprinte vishengel ontworpen. Inclusief de reel van de hengel is gemaakt met de 3D-printer.

In het 3D-otnwerpprogramma AutoCAD ontwierp Johnson de driedelige hengel en reel, waaronder de body van de hengel, de spoel en de krukas. De onderdelen van de vishengel werden tegelijkertijd geprint. De 3D-geprinte vishengel kan op de meeste thuis 3D-printers geprint worden.

Geïnteresseerden in de 3D-geprinte vishengel, kunnen de hengel van de website van Thingiverse gratis downloaden. De vishengel is volgens Johnson makkelijk in elkaar te zetten. Je schuift de ronde spoel in de spoelhouder op de romp van de hengel. De krukas wordt zo door de hengel en spoel geduwd. De hengel kun je aanpassen voor links- of rechtshandigen.

In onderstaande video kun je zien dat de 3D-geprinte vishengel werkt. Johnson is nu al bezig met het ontwerpen van een vishengel met een telescopische buis waardoor de vishengel verder uitgeschoven kan worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.