Scauting en YUMI 3D slaan handen ineen

Scauting en YUMI 3D slaan handen ineen

Scauting en YUMI 3D slaan handen ineen
Scauting in Hoogeveen gaat een samenwerkingsverband aan met YUMI 3D. YUMI 3D, een Gronings bedrijf, houdt zich bezig met de nieuwste technieken en innovaties op het gebied van 3D printing. Scauting helpt normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme met het zoeken en vinden van werk door middel van leer/werktrajecten in de ICT. YUMI 3D deelt haar kennis over 3D printing met de autistische studenten met het doel om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Scauting biedt de persoonlijke begeleiding.

YUMI 3D

YUMI 3D, een jong en innovatief bedrijf dat gevestigd is in Groningen, houdt zich bezig met sustainable 3D printing, het ontwikkelen van nieuwe technieken en het delen van kennis. Volgens de slogan ‘You dream it, we print it’, gaat YUMI 3D te werk met alle aspecten van 3D printing. Van het idee van de klant, naar het ontwerpen van een 3D-model tot de realisatie en productie van het eindproduct. Volgens Jurre Dijkstra, co-founder van het bedrijf, is innovatie en duurzaamheid ontzettend belangrijk.

Daarom is YUMI 3D volop bezig om de duurzame productie- en ontwikkel fabriek van de toekomst te realiseren. Hier wordt gebruik gemaakt van duurzame energie en werken ze zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare materialen. Door de one-place productie wordt de uitstoot door transport drastisch verlaagd. Het opleiden van de mensen en studenten van Scauting ziet YUMI 3D als een kans om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de talenten met autisme en een stap naar een betere toekomst.

Scauting

Scauting, ook een jong bedrijf, helpt normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme in wonen, leren en werken. Het bedrijf is opgericht door Wolter Piek en André Oostenveld en legt de focus op talent. André Oostenveld ziet mensen met autisme als mooie mensen, met bijzondere talenten. Deze talenten worden vaak niet of weinig benut, omdat de omgeving onvoldoende aansluit op de zaken waar mensen met autisme het moeilijk mee hebben.

Scauting biedt in een autisme-vriendelijke werkomgeving lessen en begeleiding om de kennis en vaardigheden op het gebied van ICT te vergroten, ook voeren zij ICT-opdrachten uit voor externe partijen. Door een samenwerkingsverband aan te gaan met YUMI 3D, kan Scauting haar studenten de kennis bieden om ervaring op te doen met nieuwe technieken en technologieën.

Samenwerken

De samenwerking is tot stand gekomen vanuit de gedacht om samen verder te komen. Scauting wil graag meer kennis op doen op het gebied van 3D printing en YUMI 3D heeft als wens om in de toekomst meer te kunnen produceren. Binnenkort geeft het technische brein achter YUMI 3D, Friedemann Masur, een workshop aan de studenten van Scauting. Dit betekent de start van een interessante samenwerking!

Foto via Facebook

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.