Schade in huis herstellen dankzij 3D-Printer

Schade in huis herstellen dankzij 3D-Printer

Schade in huis herstellen dankzij 3D-Printer
Huizenbezitters die schade in hun woning hebben en dit bij de verzekeringsmaatschappij legt, moet in de toekomst niet vreemd van opkijken dat de gelede schade herstelt wordt met behulp van een 3D-Printer. Dit schrijft Metronieuws.

Schadespecialist CED uit Capelle aan den IJssel draait op dit moment proef met een zogenoemde schade herstellende 3D-Printer. Vanaf februari 2015 wil het bedrijf daadwerkelijk de 3D-Printer inzetten bij schadegevallen.

„We denken dan onder meer aan voorwerpen waarvan de levertijd in de praktijk vaak dusdanig lang is dat dit de gewenste snelle afwikkeling van een schade belemmert. Zoals het printen van plafondornamenten, plinten en (kunststof) raamkozijnen. Het vervangen van glazen of houten voorwerpen is voorlopig minder effectief, omdat die doorgaans overal vrij snel leverbaar zijn”, zegt Robin Roest, directeur marketing tegenover Metronieuws.

De schade die door 3D-Printers herstelt kunnen worden, gaat vaak om schade tot een bedrag van rond de duizend euro. Dit soort schade werd nog wel eens afgekocht door verzekeringsmaatschappijen maar dat moet in de toekomst veranderen.

De eerste tests met de 3D-Printer zijn positief verlopen. Vrijwel alles wat CED wilde printen, kon geprint worden. Het bedrijf heeft onder anderen geprint met hout, kunststof en met metaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.