Schedel herstelt dankzij 3D printing

Schedel herstelt dankzij 3D-printing

Schedel herstelt dankzij 3D printing

Foto: Francesca Burr

Vijf afzonderlijke schedelfracturen, een gebroken neus en een gebarsten kaakbeen. Francesca Burr was er erg aan toe nadat ze van de trap viel in het huis van haar moeder. Dokters moesten minuscule botscherven uit haar brein plukken, maar tien maanden na de val en drie operaties later, is Francesca naar eigen zeggen van “Frankenstein naar Robogirl” gegaan.

Door een zware epilepsie-aanval toen ze de trap afliep, stortte de toen 27-jarige Francesca Burr van de trap in het huis van haar moeder. Ze bloedde hevig toen haar stiefvader haar later die avond terugvond. Ze werd zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Cambridge gevoerd, waar ze een maand lang in coma lag. Haar ouders kregen te horen dat ze zich moesten voorbereiden op het ergste. Hun opluchting was dan ook groot toen Francesca ontwaakte.

“Ik kon mijn middelste naam niet onthouden en toen ze vertelden dat het Chelsea was dacht ik nog dat mijn moeder mijn vader zoiets nooit zou laten doen. Op een zeker moment vertrouwde ik mijn broertje toe dat ik mama had zien kussen met een man die niet papa was. Maar mijn ouders zijn gescheiden toen ik tien was en mama is al zeven of acht jaar getrouwd getrouwd met mijn stiefvader.”

Titanium plaat

Francesca kreeg een titanium plaat bevestigd op haar schedel die met een 3D-printer vervaardigd werd. “Echte James Bond toestanden”, zoals Francesca het zelf zegt. Hoewel haar herstel tot nu toe al beter verliep dan iemand had kunnen hopen, is ze echter nog lang niet de oude.

“Ik was een ambitieuze persoon en nu ben ik een 28-jarige zonder werk of sociaal leven die in Halford bij haar moeder woont.” Ze is echter vastbesloten om helemaal te herstellen en is ondertussen ook samen met een man die ze in het ziekenhuis leerde kennen. Een geluk bij een ongeluk.

(Bron: Nieuwsblad.be)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.