Scholen Schiermonnikoog schaffen 3D-printer aan

Scholen Schiermonnikoog schaffen 3D-printer aan

Scholen Schiermonnikoog schaffen 3D-printer aan
Aan het begin van dit schooljaar heeft de Inspecteur Boelensschool met behulp van de gemeente Schiermonnikoog en de Provincie Fryslan een 3D-printer aangeschaft. Met de komst van de 3D-printer wil de school een werkplaats beginnen waar de inwoners van Schiermonnikoog terecht kunnen om 3D te printen.

Leerlingen van de Inspecteur Boelensschool en van Yn de Mande kunnen gebruik maken van de 3D-printer en zullen die waarschijnlijk ook het meeste gebruiken. Daarnaast willen de scholen de werkplaats openstellen voor privégebruikers.

Toekomst

In de toekomst zou het mooi zijn wanneer er op Schiermonnikoog een technisch laboratorium is waar leerlingen, scholen, eilanders en toeristen gebruik van kunnen maken. “We kunnen de werkplaats op den duur uitbreiden met een lasercutter, robotica, drones en printers en computerwerkplekken; noem maar op! We hopen hiermee ook te laten zien dat je op Schier niet achter de feiten aan hoeft te lopen. Wanneer je alle technologieën hebt is dat misschien een reden om hier te komen of te blijven wonen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.