Shapeways 3D-print 500 Coca-Cola flessen

Shapeways 3D-print 500 Coca-Cola flessen

Shapeways 3D-print 500 Coca-Cola flessen
Dit jaar viert het Amerikaanse Coca-Cola het honderdjarige bestaan van de glazen colafles. In 1915 schreef de fabrikant een wedstrijd uit voor ontwerpers om een nieuwe fles te ontwerpen die jaren lang het beeld zou bepalen. Root Glass won toentertijd de wedstrijd. Het bedrijf ontwierp een fles die iets weg heeft van een cacaoboon.

Afgelopen dagen werd in het Amerikaanse Atlanta High Museum of Art een tentoonstelling geopend over de geschiedenis van de Coca-Cola fles. Niet alleen de flessen worden tentoongesteld in het museum, maar ook 500 Coca-Cola flessen die door Shapeways zijn 3D-geprint, zijn te bezichtigen in het museum.

De 3D-geprinte stukken die door Shapeways zijn geprint, hangen aan het plafond in het museum zodat bezoekers de ontwerpen steeds vanuit een ander oogpunt kunnen bekijken. Voor het kunstproject werkte Shapeways samen met Conrad en Partners die de verschillende versies van de hangende flessen ontwierp.

De eerste versies van de flessen zorgde voor problemen. Als de flessen aan het plafond hingen, strekte de flessen zich uit waardoor de flessen er anders uit kwamen te zien dan de huidige flessen van het bedrijf. Na drie dagen had het bedrijf een betere versies van de 3D-geprinte flessen ontworpen.

Bezoekers aan het museum kunnen de tentoonstelling op de eerste etage in het museum bekijken. De tentoonstelling duur tot 4 oktober van dit jaar.

Foto: Shapeways

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.