Shapeways-primeur voor Fontys Eindhoven

Shapeways-primeur voor Fontys Eindhoven

Shapeways-primeur voor Fontys Eindhoven
Shapeways ontwikkelt een lesprogramma op gebied van 3D-printen waar Fontys volgend studiejaar mee start. Verder gaan ze samen miljardenbedrijf TE Connectivity helpen bij praktijkonderzoek naar robots en 3D-printen.

Het internationale 3D-printbedrijf Shapeways, met vestigingen in Eindhoven en New York, wil graag de volgende stap zetten. Nu maakt het bedrijf nog producten op maat voor individuele klanten, maar op termijn wil Shapeways ook meer leveren aan bedrijven. “Van prototypen naar producten”, zegt Maarten van Dijk, hoofd van de fabriek.

“Fontys kan ons daarbij helpen. We werken al veel samen met dat opleidingsinstituut. We geven 3D-masterclasses en leiden studenten en docenten rond in onze fabrieken om ze de mogelijkheden van de productie te laten zien.

Ook hebben we veel stagiairs van Fontys rondlopen. Omdat die goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden op het gebied van 3D-printen, komen ze vaak met innovatieve ideeën waar wij ons voordeel mee doen.

Om de kennis op gebied van 3D-printen te verspreiden, ontwikkelen we nu een lesprogramma voor hogescholen en universiteiten. Fontys krijgt de primeur. Daar gaan we komend studiejaar van start. Maar we zijn ook al in gesprek met andere opleidingen die dit curriculum willen opnemen in hun programma.”

Daarnaast zoekt Shapeways samenwerking met het bedrijfsleven om gericht te kunnen inspelen op wensen die daar leven. “Met Fontys gaan we samenwerken met TE Connectivity. Dit internationale technologiebedrijf wil onderzoeken hoe je productieprocessen in fabrieken efficiënter kunt maken door het inzetten van robots en 3D-printen”, legt Van Dijk uit. Samen met twaalf andere partijen gaan Fontys en Shapeways daarbij helpen.

Snel duidelijk

,,Voordeel voor Fontys is dat de studenten kennismaken met een bedrijf waar ze mogelijk later aan de slag kunnen. Voordeel voor Shapeways is dat snel duidelijk wordt welke wensen leven bij bedrijven op het gebied van 3D-printen.”

Het oorspronkelijk uit Philips voortgekomen 3D-printbedrijf Shapeways heeft twee fabrieken: een in Eindhoven en een in New York. Gezamenlijk werken er 250 mensen. Per dag worden daar 10.000 op maat gemaakte producten geprint, die worden geleverd aan zo’n 140 landen.

(Bron: ED.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.