Siemens 3D Printing: integratie 3D-printen in NX-software

Siemens 3D Printing: integratie 3D-printen in NX-software

Siemens 3D Printing: integratie 3D-printen in NX-software
Siemens ontwikkelt tools in Siemens NX, bedoeld voor het printklaar maken van werkstukken voor een 3D printer. Het systeem draait op een CAD-werkstation. Op de Hannover Messe krijgen de bezoekers voor het eerst de kans dit systeem in de praktijk te zien en toont het concern hoe Siemens 3D printing rijp maakt voor industriële toepassingen.

Dat kondigt Siemens aan op de speciale website die gewijd is aan de innovaties die het Duitse industrieconcern volgende week in Hannover toont. Digital manufacturing is daarbij het sleutelbegrip. Siemens belooft op de beurs te demonstreren hoe ook complexe componenten direct vanuit 3D CAD data industrieel vervaardigd kunnen worden.

Industrialisatie van additive manufacturing vergt zowel een horizontale als verticale integratie in de totale keten, schrijft Ursus Krüger, werkzaam bij Siemens Corporate Technologies waar centraal het onderzoek naar 3D printen plaatsvindt, in zijn blog. De vele toepassingen die al bedacht zijn voor 3D printen kunnen pas echt industrieel doorbreken als er één consistent platform is door de hele waardeketen heen, waarop van design tot en met productieplanning gebeuren. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.