SLEM zet activiteiten voort onder de naam The Footwearists

SLEM zet activiteiten voort onder de naam The Footwearists

SLEM zet activiteiten voort onder de naam The Footwearists
De rechtbank in Breda heeft Stichting SLEM Waalwijk Totaal en Stichting SLEM Educatie, die bekend staan bij het 3D-printen van schoenen, failliet verklaard. De plannen en visie van het Waalwijkse innovatiecentrum logen er niet om. Schoenenwinkels zoals wij die nu kennen zouden gaan verdwijnen.

Schoenen zouden gaan groeien vanuit plantaardige materialen en 3D-geprint worden op de winkelvloer. Het innovatielab opende eind vorig jaar nog zijn eerste eigen winkel, om een groot publiek kennis te laten maken met zijn innovaties. Een faillissement heeft een einde gemaakt aan de stichting SLEM, maar achter de schermen wordt gewerkt aan een doorstart. De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam The Footwearists in ’s-Hertogenbosch.

Minsiter Bussemaker

SLEM werd vooral bekend met het 3D-printen van schoenen. In 2015 droeg minister van onderwijs Jet Bussemaker schoenen die gemaakt waren met een 3D-printer tijdens Prinsjesdag. De schoenen die de minister droeg waren ontworpen door Pauline van Dongen en Leonie Tenthof van Noorden van de Technische Universiteit Eindhoven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.