Snoepfabrikant laat consumenten snoep 3D-printen

Snoepfabrikant laat consumenten snoep 3D-printen

Snoepfabrikant laat consumenten snoep 3D-printen
Je eigen snoep ontwerpen en vervolgens laten 3D-printen? Dat is binnenkort mogelijk. De Duitse snoepfabrikant Katjes laat consumenten hun eigen snoep ontwerpen en 3D-printen. Consumenten kunnen hiervoor terecht in pretparken en warenhuizen. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt.

Om de consumenten alvast kennis te laten maken met het 3D-printen van snoep, kunnen zij terecht in het Grün-Ohr-café van Katjes in Berlijn. Het bedrijf wil het 3D-printen van snoep verder uitbreiden naar warenhuizen, pretparken en andere toeristische locaties.

Voor het 3D-printen van snoep heeft Katjes een eigen 3D-printer ontwikkeld. De 3D-printer, Magic Candy Factory, heeft veel weg van een FDM 3D-printer. De printers bevatten patronen met sneldrogende winegum-grondstoffen. Katjes heeft hiervoor veganistische vruchtenmassa ontwikkeld. Deze zijn lactose-, gluten- en gelatinevrij.

Candy-Factory-3D-printer-Katjes
Consumenten kunnen met behulp van een speciaal ontwikkeld programma hun eigen vorm, smaak en kleur van het snoep bepalen. Omdat de printers in een glazen kast staan, kunnen klanten het gehele productieproces volgen. Het printen van een snoepje duurt ongeveer 10 minuten en heeft een gewicht van 10 gram. Goedkoop is het printen overigens niet. Een snoepje kost vijf euro.

Op dit moment zijn er tien verschillende smaken en zeven verschillende kleuren waarmee geprint kan worden. Maar dit worden er volgens Katjes meer.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] mogelijk om eetbare ingrediënten te printen zoals kauwgom, pannenkoeken, pasta, chocola en snoep. Onderzoeksinstituut TNO deed daar een schepje bovenop en heeft een 3D-printer ontwikkeld voor […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.