Standbeeld Zeus gemaakt met 3D-printer

Standbeeld Zeus gemaakt met 3D-printer

Standbeeld Zeus gemaakt met 3D-printer
Een eeuwenoud standbeeld van de Griekse God Zeus is dankzij het gebruik van een 3D-printer gereconstrueerd schrijft de BBC. Het beeld ging verloren in de vijfde eeuw. Het was niet gemakkelijk om het beeld te maken. Van het oorspronkelijke beeld van Zeus bestaan alleen nog maar afbeeldingen op munten en waren er nog beschrijvingen.

Die gegevens hebben 3D-print bedrijven Stratasys en 3DPtree gebruikt om de replica van het standbeeld van Zeus te printen. Stratasys en 3DPtree gebruikte thermoplasten om het beeld te kunnen printen. Het duurde twee dagen om het lichaam van Zeus te printen, voor de benen waren 20 uur nodig. Het 3D-geprinte beeld van Zeus is 1.80 meter, het originele beeld wat in de vijfde eeuw verloren ging, was 13 meter hoog.

Standbeeld Zeus gemaakt met 3D-printer
Volgens Jesse Roitenberg van Stratasys is door 3D-printen een lang verloren artefact weer tot leven gewekt. “Het is niet alleen voor ontwikkelaars of ontwerpers; het is voor de kunst, voor archeologen”, aldus Roitenberg tegen de BBC.

Het 3D-geprinte standbeeld van Zeus is vanaf 20 augustus te zien in het Millennium Gate Museum in Atlanta. Hier wordt de tentoonstelling “The Games: Ancient Olympia to Atlanta to Rio” gehouden. Deze tentoonstelling duurt tot maandag 2 januari 2017.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.