Start bouw eerste 3D-geprinte gebouw van Europa een feit

Start bouw eerste 3D-geprinte gebouw van Europa een feit

Start bouw eerste 3D-geprinte gebouw van Europa een feit
De Vergaderfabriek is een initiatief van De Slaapfabriek uit Teuge (mkb) en Centre4moods (startup). Dit gebouw zal door middel van 3D-printing worden gerealiseerd.

Het is daarmee het eerste 3D-geprinte gebouw in Europa. Dankzij deze revolutionaire en bijzonder duurzame nieuwe manier van bouwen is er, in vergelijking met de traditionele bouw, sprake van 40 procent minder CO? en 70 procent minder afval. De projectleiding is in handen van Hugo Jager van Revelating, adviesbureau bij 3D-Printen.

3D print- en bouwindustrie

Cybe Construction (voorloper in printing systems) en The Form Foundation kwamen tijdens de The Dutch Construction Hackathon mei 2016 in Dome-X, in contact met de initiatiefnemers van de Vergaderfabriek. Hiermee werd de basis gelegd voor het consortium dat de bouw gaat realiseren.

Dit consortium bestaat uit de top van de Nederlandse 3d print- en bouwindustrie, te weten: The Form Foundation, Witteveen+Bos, CyBe, Van Wijnen, ENGIE, Revelating, Elma Media, Lexence Advocaten, De Slaapfabriek/De Vergaderfabriek/De Beleeffabriek en Centre4Moods. Zij worden daarbij gesteund door de gemeente Voorst, de TU/e en Clean Tech Regio. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen, de daadwerkelijk bouw zal in december 2017 plaatsvinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.