Start-up Spentys print gips met 3D-printer

Start-up Spentys print gips met 3D-printer

Start-up Spentys print gips met 3D-printer

Foto: RV


De Brusselse start-up Spentys vervangt klassieke gipsverbanden door 3D-geprinte plastic structuren. ‘Je kan ermee douchen en ze gaan niet stinken.’ De twintiger Louis-Philippe Broze, de medeoprichter van Spentys, schakelt een scanner aan zijn iPad, loopt om me heen en op het scherm verschijnt een 3D-beeld van mijn arm.

‘Stel, u bent net geopereerd voor een breuk aan de pols en die moet enkele weken geïmmobiliseerd worden. Dan gaan we aan de slag met onze algoritmes om dat beeld, aangevuld met specificaties van de arts, om te zetten in een opdracht voor onze 3D-printers’, legt hij uit.

Het resultaat is een witte, plastic structuur, laagje per laagje gespoten door een printkop. Op maat gemaakt, extra stevig op de plekken waar het nodig is. En met gaten voor de verluchting.

Veel plaats voor liefdevolle boodschappen met een alcoholstift rest er niet, maar de technologie van Spentys heeft zo zijn voordelen. ‘Het is veel lichter dan gips’, zegt Broze. ‘Het zit perfect. Operatiewondes kunnen ademen en ontsteken niet. Je kan ermee douchen. En het gaat niet stinken.’ Lees verder op de website van Tijd.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.