Startup W.R. Yuma 3D-print zonnebrillen van plastic afval

Startup W.R. Yuma 3D-print zonnebrillen van plastic afval

Startup W.R. Yuma 3D-print zonnebrillen van plastic afval
Een startup uit Belgie maakt 3D-geprinte zonnebrillen van plastic afval. W.R.Yuma wil mensen inspireren om op een andere manier naar afval te kijken, met als doel om de afval berg te verkleinen.

Het gerecyclede plastic wat W.R.Yuma gebruikt is afkomstig van de Better Future Factory in Rotterdam, dat gerecyclede autodashboards, PET-flessen en koelkasten omsmelt tot 3D-printerinkt. Ook de Brusselse start-up Tridea levert 3D-inkt, gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Circulaire economie

“3D-printen opent de deur naar een circulaire economie”, zegt Sebastiaan de Neubourg, oprichter van de startup, in een persbericht. “Het is een heel efficiënt proces, waarbij in kleine oplage gepersonaliseerde monturen gemaakt kunnen worden die later makkelijk terug gerecycleerd kunnen worden.”

3D-printen festivals

In de zomer van 2018 zal de startup op verschillende muziekfestivals in Europa plastic verzamelen om daar vervolgens brillen mee te printen.’Met de bekertjes die festivalgangers inleveren gaan wij ter plaatse hippe zonnebrillen printen. Een zonnebril van het bekertje waar je zonet nog een biertje uit dronk, dat is de toekomst.’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.