Stof 3D-printen met de Electroloom 3D-printer

Stof 3D-printen met de Electroloom 3D-printer

Stof 3D-printen met de Electroloom 3D-printer
Komen broeken, truien en t-shirts straks uit een 3D-printer? Als het aan de makers van de Electroloom 3D-printer ligt, wel. De Electroloom is een 3D-printer die helemaal anders werkt dan de huidige 3D-printers. Deze 3D-printer is namelijk in staat om daadwerkelijk met stof te kunnen gaan 3D-printen. Het proces lijkt  op het spinnen van zijde door de zijderups.

De mensen achter de Electroloom 3D-printer zijn al meer dan een jaar bezig met het apparaat. Ze wilden een machine maken die in staat is kleren te ontwerpen en vervolgens te gaan printen. Op dit moment zijn de mensen achter de 3D-printer op zoek naar testers.

De Electroloom lijkt in sommige opzichten op een conventionele 3D-printer, maar de manier waar hij werkt, is totaal anders. Er wordt een proces gebruikt waarbij een elektrisch veld wordt ingezet om te bepalen waar een speciale nano-vezelvloeistof heen wordt geleid.

Gebruikers kunnen een ontwerp maken met de hand of via een CAD-software programma, dat van vrijwel elk materiaal gemaakt kan worden zoals karton, vinyl, enz. Vervolgens wordt het geplaatst in de bouwkamer van de 3D-printer. Vandaar uit trekt het elektrische veld de vloeistof direct op het sjabloon van de gebruiker waardoor deze bedekt wordt met een laagje polyester/katoen-mix of welke andere stofsoort de gebruiker kiest.

Om testers te vinden en om geld op te halen hebben de makers van de Electroloom hun 3D-printer gelanceerd op Kicksarter. De mensen achter de 3D-printer bieden de printer aan voor $4500 om de printer te gaan testen. Het bedrijf probeert via Kickstarter $50000 op te halen. Zoals het nu lijkt, gaat het de mensen van de Electroloom lukken om het geld binnen te halen. Na de eerste dag hebben ze al meer dan $14000 opgehaald.

stof-printen-stap-voor-stap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.