Stratasys 3D-print Football

Stratasys 3D-print Football

Stratasys 3D-print Football
Amerika maakt zich op voor één van de grootste sportevenementen in het land, de Superbowl. De Superbowl is de American football finale die elk jaar in de maand februari wordt georganiseerd. De finale wordt gespeeld tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference, de twee professionele competities in Amerika.

De Superbowl wordt in Amerika gezien als een van de belangrijkste sportevenementen die het land rijk is. De meeste Amerikanen beschouwen de dag van de Superbowl zelfs als nationale feest dag. Meer dan honderdmiljoen mensen zullen de wedstrijd vanaf hun televisie bekijken.

Wie aan football denkt, denkt niet meteen aan 3D-printing. Toch is er een combinatie van die twee. Het Amerikaanse Stratasys is er in geslaagd om als eerste in de wereld een football te 3D-printen die daadwerkelijk gebruikt kan worden voor de sport.

Stratasys gebruikte voor het 3D-printen van de football een Object500 Connex 3 multi-materiaal PolyJet printer. Voor de omslag van leer, aakte het bedrijf gebruik van rubberachtige TangoPlus materiaal. Voor de naden werd gebruik gemaakt van Rigid Yellow.

De 3D-geprinte football weegt evenveel als een warming up football. De football werd in z’n geheelgeprint en kon meteen worden gebruikt zonder dat er lucht in de football gepompt moet worden. Het is nog niet duidelijk of de 3D-geprinte football daadwerkelijk zal worden gebuikt tijdens trainingen of wedstrijden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.