Student 3D-print eigen revolver

Student 3D-print eigen revolver

Student 3D-print eigen revolver
Een van de meest bizarre objecten wat gemaakt is met een 3D-printer is toch zeker wel een wapen waarmee zelfs geschoten kan worden. Maar is het verboden om een eigen wapen te printen? In sommige landen is het verboden om een eigen wapen te printen. Zo heeft een Japanner vorig jaar oktober een celstraf van twee jaar op gelegd gekregen vanwege het 3D-printen van een pistool en het verspreiden van de instructies voor het maken van een pistool.

In de Australische staat New South Wales is het sinds kort verboden van het hebben van een handleiding voor het maken van een eigen 3D-geprinte pistool. Wie toch tegen de lamp loopt in de Staat met een 3D-geprinte pistool, riskeert een gevangenisstraf van maar liefst 14 jaar.

Ook in Amerika was het lange tijd verboden om handleidingen van 3D-geprinte pistolen op het internet te plaatsen. Cody Wilson, de man die als eerste in de wereld een werkende 3D-geprinte pistool had gemaakt, verspreide via het internet blauwdrukken van 3D-geprinte pistolen. Wilson hing een gevangenisstraf van maar liefst 20 jaar boven het hoofd.

Toch weerhoudt het mensen er blijkbaar niet van een eigen 3D-geprint pistool te ontwerpen en te printen. Zo ook engineering student James Patrick die als eerste in de wereld een revolver heeft geprint waarmee je daadwerkelijk kunt schieten. Een spijker als slagpin en een rubberen bandje zijn niet gemaakt met een 3D-printer.

De revolver kan zes tot acht .22-kogels afvuren. Elke keer dat een kogel word afgevuurd, draait de cilinder een positie om de volgende kogel af te vuren. Daarnaast heeft James Patrick een beveiligingssysteem op de revolver gemaakt dat er voor zorgt dat er geen kogel wordt afgevuurd op het moment dat de revolver op de grond valt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.