Student bedenkt printbaar voedsel van levende organismen

Student bedenkt printbaar voedsel van levende organismen

Student bedenkt printbaar voedsel van levende organismen
Wie voedsel van een 3D-printer wil eten, komt al snel uit bij een pizza of chips. Studente Chloé Rutzerveld uit Eindhoven zag een gat in de markt voor meer gezond voedsel uit de printer. Met haar uitvinding ‘Edible growth’ wil ze voedselverspilling tegengaan.

“Hoe kan ik wat de natuur biedt verwerken in een 3D-print? Dat is wat ik me afvroeg toen ik aan het project begon”, aldus de studente van de Technische Universiteit Eindhoven.

Champignon als grondstof
Rutzerveld werkte voor haar project samen met onderzoeksinstituut TNO. “Wat we wilden maken was iets waarvan je als consument kan zien dat het evolueert, verandert. Als grondstof gebruikten we een levend organisme, zoals een champignon.” Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *