Student maakt stijlvolle 3D geprinte prothese

Student maakt stijlvolle 3D geprinte prothese

Student maakt stijlvolle 3D geprinte prothese
3D printen is een handige techniek als het gaat om het goedkoop printen van protheses. Kent u het verhaal nog van de studenten die een prothese maakte voor de 6-jarige Alex Pring? Pring kreeg een compleet “nieuwe” rechter arm die was gemaakt met behulp van de 3D printer.

Voordeel van 3D geprinte protheses

Het voordeel van 3D geprinte protheses, is dat het gemaakt is voor open-source waardoor iedereen protheses kan maken voor 3D printen. Een nieuw prothese “project” is die van student Evan Kuester. Een vriendin van Kuester, Ivania Castillo, heeft maar een onderarm. Kuester besloot hierdoor voor Castillo een prothese te 3D printen.

Momenteel studeert Evan Kuester voor zijn doctoraalopleiding in de architectuur aan de California College of the Arts met als specialiteit, “digitale fabricage”. Dankzij deze opleiding is Kuester instaat om een prothese te ontwerpen en te printen.

Kuester wilde niet een standaard prothese printen voor Castillo, en bedacht daarom om de 3D geprinte prothese een meer “vrouwelijke” uitstraling te geven zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Als u geïnteresseerd bent in het werk van Kuester, kunt u ook altijd een kijkje nemen op zijn website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.