Student maakt stoel met 3D-printer

Student maakt stoel met 3D-printer

Student maakt stoel met 3D-printer
Student Tijs ten Bulte heeft een stoel ontworpen en gemaakt en daarbij gebruik gemaakt van de mogelijkheden van 3D-print. Onder andere dankzij het Polymer Science Park heeft hij kunnen afstuderen met zijn stoel. De stoel is van 5 tot 13 juli in het voormalig stadhuis aan het Grote Kerkplein in Zwolle te zien.

Tijs ten Bulte: “Voor mijn afstudeerproject van de opleiding ontwerpend meubelmaker aan het Cibap in Zwolle heb ik een stoel ontworpen en gemaakt. De zitting en rugleuning zijn 3D-geprint, en de poten zijn van hout. Hierdoor wil ik ambacht met moderne productietechnieken combineren. Op deze manier wil ik de grens tussen oud en nieuw vervagen.

Samenwerking

“In mijn 3e leerjaar op het Cibap ben ik op het ontwerp gekomen van mijn stoel en heb deze na goedkeuring mogen maken in samenwerking met het Polymer Science Park in Zwolle en Builder 3D-printers in Noordwijkerhout. Bij beide bedrijven kreeg ik de kans veel te experimenteren en te testten met de 3D-printers”.

Bij Polymer Science Park werkte ik met Stratasys en een Ultimaker printer met de materialen ABS en PLA. Bij Builder 3D-printers met de eigen 3D-printers. Dit gaf mij de mogelijkheid de techniek en de materialen te begrijpen en te beheersen. Lees hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *