Studenten maken kauwgom met 3D-printer

Studenten maken kauwgom met 3D-printer

Studenten maken kauwgom met 3D-printer
Kauwgom wat gemaakt is met een 3D-printer? Als het aan studenten van het Royal College of Art en het Imperial College in Londen ligt, gaat dit binnenkort realiteit worden. Het klinkt misschien onsmakelijk, kauwgom uit een 3D-printer, maar mensen moesten er eerst ook aan wennen dat chocolade uit een 3D-printer komt.

Het team van studenten is op dit moment bezig met het bouwen van een 3D-printer die straks in staat is om daadwerkelijk kauwgom te kunnen gaan printen. De vraag is natuurlijk: “Van wat voor soort materiaal wordt de kauwgom geprint?”. Volgens de studenten van het Royal College wordt de kauwgom met hars geprint.


Deze hars zit in alle kauwgom soorten. Deze hars zorgt ervoor dat de kauwgom niet te zacht wordt. De hars wordt samengevoegd met op maat gemaakte aroma. De kauwgom die geprint zal worden, kan in alle soorten vormen worden 3D-geprint.

Geïnterneerden kunnen straks hun eigen vorm ontwerpen om te laten 3D-printen. Net zoals andere objecten, zal de kauwgom ook laagje voor laagje worden geprint. Met wat voor snelheid en met welke temperatuur de kauwgom zal worden geprint, is nog niet bekend.

Gumlab.uk, het team achter de 3D-geprinte kauwgom, bestaat uit Chia-Ling Lin van Royal College of Art en Maria Nelson, PhD studente in materials science. Nelson heeft al enig ervaring met het gebruiken van 3D-printers. Zij deed onderzoek naar 3D-printen met gebruik bot en kraakbeen.

Foto’s: Gumlab.uk

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] maken het tegenwoordig mogelijk om eetbare ingrediënten te printen zoals kauwgom, pannenkoeken, pasta, chocola en snoep. Onderzoeksinstituut TNO deed daar een schepje bovenop en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.