Studenten maken met 3D-printer prothese voor kind

Studenten maken met 3D-printer prothese voor kind

Studenten maken met 3D-printer prothese voor kind
Studenten uit de Verenigde Staten hebben voor de zesjarige Alex Pring een prothese gemaakt met gebruik van een 3D-printer. Pring werd geboren zonder rechter arm. Een aangepaste prothese zou de ouders van het 6-jarig kind mogelijk een fortuin gaan kosten. Dit meldt HLN.

Een groep studenten aan de universiteit van Central Florida besloten om Alex Pring te helpen bij het krijgen van een prothese. Zeven weken werd er door de studenten, onder leiding van Albert Manero, gewerkt aan de “arm”. Albert Manero nam het initiatief om de prothese te gaan printen nadat hij de brief van de moeder van Alex op het internet had gelezen.

In die brief vertelde de moeder dat haar zoontje zonder rechterarm was geboren en dat de verzekeringen maatschappij niet wou bijdragen aan de dure prothese die rond de 29.900 euro zou kosten. Manero ging meteen over tot actie en verzamelde een diverse groep studenten elektronica, mechanica en burgerlijk ingenieur om zich heen. Samen ontwierpen zij de arm voor Alex. Volgens Manero duurde het niet lang voor Alex de arm gewoon raakte. “Het eerste wat hij deed toen hij de volledige controle over de arm had, was het knuffelen van zijn moeder.

Foto: YouTube

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.