Studenten ontwikkelen 3D-printer die levend weefsel maakt

Studenten ontwikkelen 3D-printer die levend weefsel maakt

Studenten ontwikkelen 3D-printer die levend weefsel maakt
BioBot is een Amerikaanse startup die opgericht is door drie afgestudeerde studenten van Pennsylvania’s Engineering School. De studenten hebben een 3D-printer ontwikkeld waarmee levend weefsel voor medisch onderzoek geprint kan worden. De 3D-printer zal in staat zijn om onder anderen oren te printen.

Hoewel de 3D-printer van BioBot niet de eerste printer is in de wereld die levensweefsel kan printen, is het volgens oprichter Daniel Cabrera wel de eerste 3D-printer die veel compacter zal zijn dan de huidige 3D-bio printers. Vaak zijn de huidige bio 3D-printers ook nog eens een stuk duurder.

De BioBot 3D-printer maakt voor het printen gebruik van speciale “inkt”. Deze inkt zal bestaan uit drie verschillende soorten poeder, die je kunt combineren met biomateriaal en levende cellen. Vervolgens mix je deze materialen maximaal tien minuten en kun je aan de slag met je printer.

De 3D-printer zal nog geen organen kunnen printen, maar de medische industrie kan het weefsel bijvoorbeeld wel gebruiken om medicijnen te testen. De medicijnen hoeven dan niet meer getest te worden op dieren.

Het team van BioBots haalde tot nu toe 55.000 dollar binnen via hun startup campagne. Het bedrijf wil voornamelijk geld verdienen met de verschillende inktsoorten die je nodig hebt om het weefsel te printen. Geïnteresseerden kunnen alvast een 3D-printer bestellen maar moeten wel diep in de buidel tasten. De printer kost namelijk 25000 dollar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.