Studenten ontwikkelen 3D printer voor ijs

Studenten ontwikkelen 3D-printer voor ijs

Studenten ontwikkelen 3D printer voor ijs
Voedsel printen. Het klinkt voor menigeen nog als iets totaal onwerkelijk. Toch zijn er mensen die zich bezig houden met het printen van eetbare producten. Denk hierbij aan kaas, pannenkoeken of chocola. Maar een 3D-printer die ijs print is er nog niet. Of beter gezegd, die was er tot op heden nog niet.

Studenten van de Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology, kortweg MIT, komen met een scoop van een 3D printer die ijs kan printen. Kyle Hounsell, Kristine Bunker en David Donghyun Kim zijn de drie studenten die bezig zijn met het ontwikkelen en het testen van de ijs printer.

Solidoodle

De studenten gebruiken voor het maken van de ijs printer de 3D-printer van Solidoodle. Meteen nadat het ”zacht” ijs uit de printkop kwam, zijn de studenten er in geslaagd om het ijs te bevriezen. Gedurende het project hebben de studenten veel ijs moeten proeven. Hoewel het een bijzonder idee is van de studenten om ijs te gaan printen met een 3D-printer, is het drietal niet van plan de ijs printer op de markt te brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.