Studenten testen nieuwe 3D-printer voor de ruimtevaart

Studenten testen nieuwe 3D-printer voor de ruimtevaart

Studenten testen nieuwe 3D-printer voor de ruimtevaart
Studenten aan de Virginia Tech University hebben een nieuwe 3D-printer ontwikkeld voor de ruimtevaart. De 3D-printer zal op een afstand van 150 kilometer boven het aardoppervlakte objecten gaan printen. De 3D-printer zal in de toekomst worden gebruikt voor reparaties in de ruimte.

De 3D-printer van de universiteit wordt met een onbemande Nasa-raket gelanceerd. Mocht de 3D-printer de lancering overleven, er kan tijdens zo’n lancering van alles nog fout gaan, dan zal de 3D-printer in de ruimte autonoom het logo van de universiteit in 3D printen.

De grootste uitdaging voor de studenten van de Virginia Tech University was om de complexe 3D-printer robuust en tegelijkertijd lichtgewicht te maken. De 3D-printer moet de lancering overleven, maar tegelijkertijd mag de lancering maar zo weinig mogelijk brandstof kosten.

In de proef van Virginia Tech onderzoekt het studententeam de werking van de 3D-printer in een omgeving waar nauwelijks zwaartekracht is. De 3D-printer en het 3D-geprinte object zullen na de proef in zee neerstortten.

Daar zal de 3D-printer door het team worden opgepikt en worden onderzocht. Ook zal het team kijken naar het 3D-geprinte object dat in de ruimte is geprint en hetzelfde object wat op de aarde is geprint. Het studententeam zal de opgedane kennis gebruiken om de printtechniek te verbeteren.

Het is overigens niet voor het eerst dat er een 3D-printer in de ruimte wordt gebruikt. Sinds november vorig jaar beschikt het ruimtestation ISS over een 3D-printer. In december van datzelfde jaar werd voor het eerst een object geprint in de ruimte. De astronauten van het ruimtestation ISS maakte met de 3D-printer een moersleutel.

Foto: Virginia Tech University

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.