Studenten TU Delft bouwen 3D-printer van Knex

Studenten TU Delft bouwen 3D-printer van Knex

Studenten TU Delft bouwen 3D-printer van Knex
Studenten van de TU Delft hebben een wel hele bijzondere 3D-printer gebouwd. De 3D-printer van de studenten is namelijk gemaakt van het speelgoed Knex. Kenx bestaat uit plastic onderdelen die op meerdere manieren in elkaar kunnen worden geklikt. Voor het 3D-printen zelf gaan de studenten een wel heel bijzonder materiaal gebruiken, namelijk met een eigen ontworpen bacterie zal als “inkt” worden gebruikt.

De studenten bouwden de 3D-printer om deel te neme naan iGEM 2015, een internationale wedstrijd voor synthetische biologie. Het team van de TU Delft is van plan een bacterie te ontwerpen met nieuwe eigenschappen: een bacterie die dus te gebruiken is als 3D-inkt.

De studenten van de TU Delft hadden wel een eigen 3D-printer nodig. TU-studenten zouden geen TU-studenten zijn om een eigen 3D-printer te ontwikkelen. De studenten kozen er dus voor om de printer te bouwen van Knex.

Lange tijd ging de bouw van de 3D-printer goed, maar halverwege de bouw deed zich een praktisch probleem voor: De Knex was op. Om toch de 3D-printer af te krijgen, deden de studenten van de TU een oproep aan mensen die Knex thuis hadden liggen en dit niet gebruikte. De oproep van de studenten bleek een succes. Vanuit verschillende hoeken werd de Knex aangeleverd waardoor de studenten verder konden bouwen aan de Knex 3D-printer.

Foto: TU Delft

1 antwoord
  1. Damien Michiels
    Damien Michiels zegt:

    Super leuk dat ze dit hebben kunnen maken. Ik ben samen met iemand anders een profielwerkstuk aan het doen over 3D-printers op scheikundige blik en we vinden dit een erg interessant artikel. Lijkt me zeker een leuk project om zelf ook eens te proberen als dat mogelijk is.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.