Studenten TU Delft ontwikkelen betaalbare 3D-printer voor metaal

Studenten TU Delft ontwikkelen betaalbare 3D-printer voor metaal

Studenten TU Delft ontwikkelen betaalbare 3D-printer voor metaal
Studenten van de Technische Universiteit van Delft ontwikkelen op dit moment een 3D-Printer die metaal print. Op zich is het printen van metaal niets nieuws in de wereld van het 3D-printen, maar de printer die door de studenten wordt ontwikkelt is dat toch wel. Zij zijn namelijk bezig een goedkope variant te ontwikkelen.

Het 3D-printen van metaal is op dit moment aan de prijzige kant. De aanschaf van een metaal 3D-printer kost ongeveer rond de $1.000.000. De verwachting is wel dat de prijzen van de metaal 3D-Printers straks zullen dalen als gevolg het patent wat op de metaal 3D-printers zit. Deze verloopt namelijk binnenkort.

De studenten van de TU Delft zijn op dit moment bezig een open source metaal 3D-printer te maken die straks voor een groot publiek beschikbaar zal zijn. Daarnaast zijn de studenten bezig de 3D-printer zo te maken dat de printer in staat is om goede kwaliteit te kunnen printen.

Werking

De werking van de metaal 3D-printer van de TU Delft gaat als volgt: De studenten combineren een Prusa i3 Printer met een MIG Lasser. De MIG lasser maakt gebruik van een continue toevoer van draad die is gesmolten en tegelijk werkt als vulmetaal en als elektrode.

De studenten van de TU Delft hebben inmiddels al proef gedraaid met de metaal 3D-Printer en het resultaat mag er wezen. Er moet nog veel gebeuren willen de studenten dezelfde kwaliteit en snelheid van het printen hebben als van de huidige (duurdere) metaal 3D-Printers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.