Taiwanees 3D-print boot met dertig 3D-printers

Taiwanees 3D-print boot met dertig 3D-printers

Taiwanees 3D-print boot met dertig 3D-printers
Dit jaar heeft er op het gebied van 3D-printen bijzondere projecten plaats gevonden. Er zijn huizen geprint, auto, boten, protheses en nog veel meer. Maar dat komt nog een bijzonder project bij. Een kunstenaar uit Taiwan is namelijk bezig een acht meter lang schip te bouwen die gemaakt is met dertig 3D-printers.

In de tentoonstelling De zondvloed – Ark van Noach – wil Hung-Chih Peng aandacht vragen van de klimaatsverandering in de wereld. “ De Ark van Noach is het laatste toevluchtsoord voor om aan het einde van de wereld te ontsnappen” zegt Hung-Chih Peng over zijn 3D-geprinte boot.

Momenteel is een kleinere versie van de boot in het Art Museum in Taipei te bewonderen. Dit schip is zes meter kleiner. Een deel van de ruimte waar de tentoonstelling plaats vindt, is ongevoerd tot een werkplek waar het 8 meter lang schip gemaakt wordt. Om het schip te bouwen, wordt er gebruik gemaakt van 30 UP! 3D-printers die in totaal 100.000 onderdelen moeten printen.

Voor het bouwen van het schip wordt in totaal 560 kilo aan filament gebruikt. Tiertime die de UP! 3D-printers ontwikkeld, sponsort Hung-Chih Peng met deze tentoonstelling en levert daarom gratis o.a. het filament. Hung-Chih Peng hoopt dat het 8 meter lange schip eind januari van 2015 klaar zal zijn.

3d-ark van noach1
3d-ark van noach2
3d-ark van noach3
3d-printers-3d-ark van noach

Foto’s: Hung-Chih Peng

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.