Tand uit 3D-printer voorkomt gaatjes

Tand uit 3D-printer voorkomt gaatjes

Tand uit 3D-printer voorkomt gaatjes
Onderzoekers van de Universiteit Groningen zijn bezig met het ontwikkelen van een tand die gemaakt kan worden met een 3D-printer en die ook in staat zal zijn om bacteriën te doden. Het voordeel van het 3D-printen van de tand is dat het relatief snel gemaakt kan worden. Daarnaast is het een enorm voordeel dat de tand in staat zal zijn om bacteriën te doden aangezien bacteriën de oorzaak zijn van gaatjes.

De onderzoekers van de Universiteit Groningen hebben een soort plastic ontwikkeld dat micro-organismen doodt door het toevoegen van quaternair ammoniumzout. Het plastic kan volgens de onderzoekers gebruikt worden om tandimplantaten te maken.

Volgens onderzoeker Andreas Herrmann doodt het materiaal bacteriën waar het mee in contact komt, maar is het materiaal niet schadelijk voor mensen. Verder blijkt uit onderzoek dat het materiaal 99 procent van alle bacteriën doodt.

Voordat mensen daadwerkelijk met de 3D-geprinte tanden in hun mond lopen, moeten er meerdere onderzoeken plaats vinden. Zo moet er nog worden onderzocht hoe de tand reageert op het gebruik van tandpasta en er moet worden onderzocht of de tand daadwerkelijk sterk genoeg zal zijn om het te gebruiken als tand.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.