Tandartsen gaan meer 3D printers toepassen

Tandartsen gaan meer 3D printers toepassen

Tandartsen gaan meer 3D printers toepassen
Terwijl jij ligt te wachten, haalt de tandarts een nieuwe vulling uit de 3D printer. Volgens onderzoeksbureau IDTechEx is dit over enkele jaren de normaalste zaak van de wereld. Het bureau voorspeld dat de tandheelkunde straks een van de grootste afnemers is van 3D printers.

Nu heeft die markt een waarde van 141 miljoen dollar. Dat zal oplopen naar 870 miljoen dollaar in het jaar 2025. Een groei van 500 procent. Producenten van 3D printers ontwikkelen op dit moment speciale apparaten voor de tandheelkundige markt.

Oefenen

Er komen speciale toepassingen op de markt voor de medische en tandheelkundige markt die chirurgen en tandartsen in staat stellen een deel van het lichaam van een patiënt na te kunnen bootsen gebaseerd op scans om zo te kunnen oefenen bij moeilijke ingrepen.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten worden per jaar rond de 90.000 tandheelkundige operaties uitgevoerd. De verkoop van tandheelkundige 3D printers zullen in dat land rond de 180 miljoen dollaar opleveren. Een tandheelkundige 3D printer kost rond de 20.000 dollaar en heeft een levensduur van 10 jaar.

Nederland

In Nederland is het bedrijf NextDent al sinds 2012 volop bezig met het gebruik van de 3D printer in de tandheelkunde. NextDent ging hiervoor een samenwerkingsverband aan met TNO Eindhoven en RapidShap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.