Teqnow organiseert 3D-print-event

Teqnow organiseert 3D-print-event

Teqnow organiseert 3D-print-event
Teqnow organiseert op donderdag 8 oktober 2015 een 3D-print event ofwel additive manufacturing (AM). Het is een dagprogramma waarbij rekening is gehouden met verschillende interessegebieden en kennisniveaus. Ondernemers die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van AM of die nog maar net ideeën aan het ontwikkelen zijn over toepassingen van AM, krijgen de gelegenheid kennis te maken met de 3D-printers in een hands on-workshop.

In deze workshop wordt met name ingegaan op de werking van een 3D-printer (kunststof) en het werken met een echte printer. Bijzonder is dat aan het einde van het event de printer te kopen is en dus mee naar huis kan worden genomen. Je kunt gelijk aan de slag met het geleerde!

Tijdens het 3D-print event zijn er ook workshops waarbij ondernemers antwoord krijgen op de vragen of AM een serieuze optie is voor hun bedrijf en zoja wanneer. Daarnaast schetst de workshop ‘Wanneer wel/niet 3D printen, de toepassing van AM vanuit de praktijk’. Afwegingen hiervoor komen aan bod op een interactieve wijze met de deelnemers.

In de workshop ‘Fieldlabs’ wordt geïnformeerd over de betekenis van het fieldlab AM voor het mkb. Fieldlabs komen voort uit de Smart Industry agenda, die op deze manier Smart Industry koppelt aan het MKB-metaal.

In twee masterclasses wordt ingegaan op de thema’s ‘AM killer applications’ en ‘AM van metalen’. Bij de eerste masterclass wordt op interactieve wijze onderdelen geïdentificeerd die zich bij uitstek lenen voor herontwerp en vervaardiging met AM-technologie. Bij AM van metalen worden de deelnemers geïnformeerd over de stand van zaken m.b.t. het op productieniveau inzetten van AM voor metalen producten. Hierbij komen (her)ontwerpen, topologie optimalisatie, kwaliteit en reproduceerbaarheid aan de orde.

Voorlopig programma:

Plenaire intro:
Presentatie van de 3D print atlas: actuele stand van zaken m.b.t. AM.
Stand van zaken ‘3D-printen in de industrie’

Workshops
Aan de slag met 3D printen: basisprincipes toepassen op beschikbare 3D printers.
Wanneer wel/niet 3D printen, een schets van de toepassing van AM vanuit de praktijk.
Betekenis van het Fieldlab 3D manufacturing vanuit Smart Industry.

Masterclass
AM killer applications, op interactieve wijze onderdelen geïdentificeerd worden die zich bij uitstek lenen voor herontwerp en vervaardiging met AM technologie
AM van metaal; update van de recente ontwikkelingen

Inschrijving en kosten:

De kosten voor deelname:
Teqnow-deelnemers: € 75,–,
Metaalunieleden € 75 (mits hier aangemeld als deelnemer van Teqnow),
Overige bedrijven: € 150

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.