Tiko 3D-printer is eindelijk te koop

Tiko 3D-printer is eindelijk te koop

Tiko 3D-printer is eindelijk te koop
Het heeft even moeten duren, maar de Tiko 3D-printer is eindelijk te koop. Rond april van vorig jaar werd de Tiko 3D-printer gelanceerd op crowdfundingwebsite Kickstarter. De makers van de Tiko 3D-printer wilden een printer ontwikkelen die niet alleen makkelijk is in gebruik, maar die ook nog eens betaalbaar is.

En dat is de 3D-printer. De hele vroege early birds konden de 3D-printer aanschaffen voor een bedrag van 99 dollar. Daarna ging de prijs wel omhoog: Naar 179 dollar. Hiermee is de Tiko 3D-printer een van de goedkoopste 3D-printers.

Verschillende materialen worden geprint

De Tiko 3D-printer heeft een afmeting van 390 MM hoogte en een breedte van 237 MM en diepte van 221 MM. Daarnaast weegt de Tiko slechts 1,7 kilo. Met de Tiko 3D-printer kan met verschillende materialen worden geprint. Zo kan er onder anderen geprint worden met PLA, ABS en Nylon.

Verschillende (kleine) problemen waren de oorzaak van de vertraging van de Tiko 3D-printer. Onder anderen was er een probleem met de nozzle van de 3D-printer. Daarna moesten er weer verschillende testen worden gedaan met de 3D-printer. In maart van dit jaar kwam er weer een probleem aan het licht: Er waren problemen met de accelerometers en verschillende andere problemen.

Nu al deze problemen zijn verholpen zal de 3D-printer eindelijk in de verkoop gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.