Tiko de eerste betaalbare 3D-printer

Tiko de eerste betaalbare 3D-printer

Tiko de eerste betaalbare 3D-printer
Een reden waarom mensen tegenwoordig (nog) geen 3D-printer kopen, is vaak vanwege de prijs die voor een 3D-printer wordt gevraagd. Prijzen van een 3D-printer ligt vaak tussen de vierhonderd tot maar liefst een paar duizend euro. Een andere reden waarom mensen nog geen 3D-printer kopen, is het uiterlijk van een 3D-printer.

Dat moet anders kunnen moeten de makers van de Tiko 3D-printer hebben gedacht. De ontwerpers van deze 3D-printer hebben gekeken wat er beter en goedkoper kan aan de huidige generaties 3D-printers. Zo hebben de makers van de Tiko een stevige body gemaakt waarin de rails zijn verwerkt en waar de printarmen in vast zitten. Dit zorgt ervoor dat de printer stevig blijft staan tijdens het printen.

De 3D-printer heeft een afmeting van 390 MM hoogte en een breedte van 237 MM en diepte van 221 MM. Daarnaast weegt de Tiko slechts 1.7 kilo. Met de Tiko 3D-printer kan met verschillende materialen worden geprint. Zo kan er onder anderen geprint worden met PLA, ABS en Nylon.

Om de 3D-printer daadwerkelijk te kunnen maken, moest het team geld bij elkaar zien te krijgen. Dit deed het team via een campagne op de website van Kickstarter. Inmiddels heeft het team van de Tiko al bijna twee miljoen dollar binnen gehaald terwijl het team slechts een ton nodig had om de 3D-printer te kunnen gaan ontwikkelen.

Geïnteresseerden in de Tiko 3D-printer kunnen op de website van Kickstarter een donatie doen. Wie rond de $179 dollar doneert, krijgt een Tiko 3D-printer. De Tiko zal na de campagne niet veel duurder worden. Als de Tiko in de verkoop gaat, dan is de 3D-printer tot nu toe de goedkoopste 3D-printer.

LEES OOK: Tiko 3D-printer eindelijk te koop

13 antwoorden
  • Redactie 3D PrintingClub
   Redactie 3D PrintingClub zegt:

   Hoi Jeroen,

   De makers van de Tiko 3D-printer hebben (nog) geen exacte datum gegeven wanneer zij de printer zullen gaan verkopen.
   Het is dus nog steeds even afwachten.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.