TNO: Medicijnen komen straks uit de 3D-printer

TNO: Medicijnen komen straks uit de 3D-printer

TNO: Medicijnen komen straks uit de 3D-printer
Voor de farmaceutische industrie is het vaak lastig om bij het formuleren voldoende systemische blootstelling te realiseren van geneesmiddelen die zijn bedoeld voor een bepaalde therapeutische werking.

Met 3D-printen wordt het mogelijk om kleine batches van tabletten met speciale kenmerken te produceren voor maximale systemische blootstelling. TNO houdt zich bezig met het 3D-printen van orale toedieningsvormen gericht op beperkte biologische beschikbaarheid en gepersonaliseerde gezondheidszorg.

ODF

3D-printen is een innovatieve productiemethode waarbij een object laag voor laag wordt opgebouwd op basis van een driedimensionaal computerontwerp. Er zijn verschillende technieken voor 3D-printen beschikbaar. 3D-geprinte orale doseringsvormen (ODF’s) hebben aantoonbare toegevoegde waarde voor de therapietrouw van patiënten, met name binnen verschillende leeftijdsgroepen zoals kinderen en ouderen.

Door ODF’s 3D te printen wordt het mogelijk om op elk gewenst moment tabletten te produceren voor individuele patiënten en zorgoplossingen aan te bieden in een gepersonaliseerde zorgomgeving. Lees hier verder

Foto: TNO

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.