Toekan krijgt snavel uit 3D-printer

Toekan krijgt snavel uit 3D-printer

Toekan krijgt snavel uit 3D-printer
Opnieuw heeft een gewonde toekan een “nieuwe” snavel gekregen dankzij 3D-printing. Eerder dit jaar kreeg een gewonde toekan in Costa Rica een “nieuwe snavel” uit de 3D-printer. De ongelukkige toekan was zwaar mishandeld en raakte door het geweld zijn bovenste deel van de snavel kwijt. Maar dankzij het gebruik van de 3D-printer heeft de toekan in Costa Rica weer een nieuwe snavel gekregen.

In Brazilië is de 3D-print techniek ook ingezet voor een gewonde Toekan. Wetenschappers hebben namelijk ook een snavel geprint. Toekan Tieta raakte door een nog onbekende oorzaak een deel van haar snavel kwijt. De wetenschappers bedachten zich geen moment, en gingen aan de slag om een 3D-geprinte prothese te maken voor de ongelukkige toekan.

De onderzoekers hadden zo’n drie maanden nodig om de snavelprothese te ontwerpen. Het printen duurde uiteindelijk slechts twee uur. De Toekan had in eerste instantie moeite met de prothese.Het duurde enkele dagen voordat het dier doorhad dat ze weer normaal kon eten.

Overigens had de Toekan zich al aangepast aan het leven zonder het bovenste deel van de snavel. Het dier ad op een wel heel bijzondere manier. Ze gooide het eten in de lucht en ving het vervolgens op met het onderste deel van de snavel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.